כניסה
למנויות
צרו קשר

גבינה ביתית בסגנון "ריקוטה" של ורד

גבינה ביתית בסגנון "ריקוטה" של ורד

רכיבים:

לכדור גבינה של כ-300 גרם:

2 ליטר חלב דל שומן 1% (עדיף משקיות .כשאין, אני משתמשת בחלב בבקבוק ליטר 1% של שטראוס)

1 גביע יוגורט 1.7% שומן

מיץ מ 2 לימונים.

מה עוד צריך?

סיר

בד לסינון (אני קניתי חיתול כותנה)

מסננת.

 
אופן ההכנה:

בסיר מחממים את החלב עד שהוא כמעט רותח.

(אפשר לראות בועות חלב קטנות בצדדים של הסיר).

(מערבבים מדי פעם את החלב - שלא ייחרך.)

מוסיפים את  היוגורט ומערבבים היטב.

מוסיפים את מיץ הלימון וסוגרים את האש.

מכסים את הסיר ומניחים לחצי שעה.

לאחר כחצי שעה, כבר רואים ,שנוצרים גושי גבינה מרפדים מסננת בבד כותנה 

בעדינות מוזגים את תכולת הסיר למסננת. 

המים יתנקזו דרך החיתול/בד.

רצוי להשאיר במסננת לניקוז הנוזלים לשעתיים לפחות.

אני משאירה במקרר כל הלילה והגבינה מעט יציבה יותר.

מעבירים לכלי מעוקר וסגור.

 
כיצד נתייחס?
לכל 2 כפות נתייחס כמנת חלבון.
להאמין. לפעול. להגשים.